NOUL FORD FOCUS ST

Performanta testata pe pista si eficienta remarcabila, tehnologie avansata si design de ultima ora: noul Focus ST iti ofera toate acestea intr-un singur pachet senzational.

Cu un exterior restilizat si sculptat in mod exceptional si cu o cabina mai eficienta si mai sofisticata, acesta este cel mai rafinat Focus ST fabricat vreodata.

Acest model din noua generatie integreaza o gama larga de tehnologii remarcabile. De exemplu, Ford SYNC 2 cu comanda vocala si ecran tactil de 8” iti permite sa controlezi sistemele de navigatie, divertisment si climatizare ale masinii, cu ajutorul vocii sau al atingerilor.

O gama larga de motoare de ultima generatie iti ofera o combinatie bine echilibrata de putere si economie de combustibil, incluzand un motor pe benzina de 2,0 litri si 250 CP si, pentru prima data pe un Focus ST, un puternic motor diesel de 185 CP.

Manevre si viraje fara efort

1205116168866

Sistemul de directie asistata electric (EPAS) se regleaza automat pentru a permite virarea mai simpla si mai usoara la parcarea intr-un spatiu restrans si virarea mai ferma pentru mai mult control pe autostrada.

Transmisie automata cu 6 trepte, optionala

1205116335661

Transmisia automata Powershift cu 6 trepte, inspirata din motorsport, ofera cel mai usor mod de a exploata intregul potential al motorului. Adaptata special pentru fiecare tip de motorizare, cutia Powershift foloseste doua ambreiaje pentru a controla efectiv doua cutii de viteze cu 3 rapoarte. Rezultatul este o schimbare de trepte lina si rapida cu o pierdere minima a cuplului motor. Datorita padelelor montate pe volan ramai cu mainile pe volan atunci cand schimbi vitezele, ajutandu-astfel te sa pastrezi permanent controlul.

Mai mult control si mai multa distractie in viraje

1205116280070

Prin echilibrarea cuplului motorului intre rotile din fata, pentru a se potrivi tipului de carosabil si conditiilor de condus, Controlul electronic al vectorului de cuplu iti asigura aderenta, incredere si manevrare precisa atunci cand accelerezi in timpul virajelor.

Folosesti mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop

1205116174442

Atunci cand Focus-ul tau ST se opreste la semafor sau cand astepti intr-o coloana, Auto-Start-Stop poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum ventilatia, radioul si Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza, ca de obicei, iar sistemul porneste din nou motorul.

Sistemul Key-free inseamna mai putine griji

1205116179172


Sistemul Ford KeyFree iti permite sa incui si sa descui masina fara sa scoti cheia din buzunar sau din poseta: ideal pentru situatiile in care ai mainile ocupate cu altceva.

Comutator ESP

1205116176601

Poti comuta intre doua moduri ale sistemului ESP. Modul Sport iti ofera controlul total asupra cuplului motorului, in timp ce interventiile franei ESP sunt reduse, pentru a permite un stil de condus mai sportiv. Controlul tractiunii este, de asemenea, dezactivat, pentru a genera o invartire mai mare a rotilor, pentru tractiune imbunatatita in situatii specifice, solicitante. ESP si Controlul tractiunii pot fi dezactivate complet prin intermediul „Modului Off (Dezactivat)”.