TOURNEO CONNECT

Tourneo Connect este un vehicul inteligent destinat transportului de persoane.

Inteligent, deoarece este flexibil: Tourneo Connect ofera loc pentru pana la 5 persoane, iar Grand Tourneo Connect pana la maximum 7.

Inteligent, datorita unei game variate de motoare avansate, diesel si pe benzina, ce ofera performante deosebita si un consum exceptional.

Tourneo Connect dispune de o multitudine de caracteristici de siguranta inteligente si de tehnologii remarcabile. Descopera cum acest vehicul poate fi alegerea inteligenta pentru tine.

Sistemul vede pentru tine indicatoarele pe care le-ai putea rata

1205121074701

Indiferent daca indicatoarele sunt pe lateralele drumului sau deasupra lui, permanente sau temporare, sistemul optional de recunoastere al indicativelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu viteza de pe indicator sau care anunta sa nu depasesti apare pe tabloul de bord si se schimba de fiecare data cand introduci o noua limita.

Faruri care se aprind automat atunci cand este necesar

1205121076039

Tourneo Connect este prevazut cu senzori care detecteaza lumina cand incepe sa se intunece sau la schimbarea brusca a conditiilor de iluminare, ca de exemplu, atunci cand intri intr-un tunel. Acesti factori declanseaza automat pornirea farurilor pentru a face condusul mai usor si mai sigur. Farurile automate sunt disponibile ca dotare optionala cu stergatoarele cu senzori de ploaie.

Esti hands-free cu SYNC 3

1205121076435

SYNC 3 este cea mai avansata versiune disponibila in prezent. Este mai rapid si mai usor de folosit, cu un sistem imbunatatit de comanda vocala si cu o functionalitate si mai mare. Noua interfata are butoane mai mari pentru a face utilizarea mai facila, iar ecranul de 8 inci raspunde acum si la interactiunile specifice unui smartphone, cum ar fi gesturile “pinch-and-swipe”, facand navigatia mult mai intuitiva.

Pana la 16 configuratii de scaune pentru flexibilitate totala

1205121080014

Un aranjament ingenios al scaunelor, incluzand Sistemul Flat Ford Seat, faciliteaza aranjarea interiorului masinii pentru a transporta pasageri, bagaje, obiecte voluminoase sau lungi, ori o combinatie a acestora.

In cazul modelului Tourneo Connect cu 5 locuri, cel de-al doilea rand de scaune este fractionat 60/40. Iar cu spatarele rabatate complet, intregul scaun se poate apleca in fata pentru a maximiza spatiul pentru bagaje al masinii. Daca ai nevoie de si mai mult spatiu pentru obiecte grele si voluminoase, scaunele pot fi scoase complet rapid si usor.
Modelul Grand Tourneo Connect este prevazut cu Sistemul Ford de rabatare completa pentru o flexibilitate si mai mare. Prin acest sistem ingenios, cel de-al doilea rand de scaune fractionate 60/40 se pliaza si se rabateaza in spatiul pentru picioare, pentru a-ti oferi un spatiu de incarcare complet plat. Cel de-al treilea rand de scaune fractionate 50/50 se rabateaza, de asemenea, complet.

Profita la maximum de motorul tau pe benzina

1205121143686

Noul motor pe benzina EcoBoost de 1 litru, cu 3 cilindri, dezvolta 100 CP si un cuplu de 170 Nm cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza. In combinatie cu alte tehnologii de economisire a combustibilului, precum Auto-Start-Stop, acest motor premiat iti asigura puterea la care te-ai astepta de la un motor de 1,6 litri conventional, insa utilizeaza mai putin combustibil, avand emisii de CO2 de la doar 5,6l/100km si 129g/km.

Utilizezi mai putin combustibil cu ajutorul tehnologiei Auto-Start-Stop

1205121074149

Atunci cand masina ta se opreste la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie optionala poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum ventilatia, radioul si Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza, ca de obicei, iar sistemul porneste din nou motorul. In cazul vehiculelor automate, nu trebuie decat sa iei piciorul de pe pedala de frana, iar sistemul reporneste. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (mediu urban). Aceasta optiune este standard pe modelele de 120 CP, 1,5 l, TDCi.

Franeaza pentru tine, pentru a ajuta la evitarea coliziunilor la viteza redusa

1205121077219

Coliziunile in trafic la viteza mica, cu opriri si porniri frecvente, au loc mult prea des. Active City Stop este o tehnologie optionala avansata, proiectata pentru a te ajuta sa eviti sau sa reduci de tot impactul coliziunilor. In cazul in care sistemul detecteaza ca masina din fata a oprit in mod neasteptat, si calatoresti la o viteza de sub 30km/ h, poate actiona in mod automat franele. Iar ca o dovada suplimentara a acestei inovatii, sistemul Active City Stop a primit premiul pentru siguranta avansata Euro NCAP*.

*Premiu acordat masinii Ford Focus

Aderenta maxima cu efort minim

1205121143688

Un sistem avansat de control al tractiunii (TCS) elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si ajusteaza puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime atunci cand accelerezi.