PERFORMANTA

O experienta de condus imbatabila - de fiecare data.

Tehnologia Motoarelor EcoBoost

Proiectarea inovatoare a motorului Ford EcoBoost de 1.0 litri se concretizeaza in faptul ca, doar cu trei cilindri, acesta livreaza toata puterea unui motor conventional 1.6 litri, cu un nivel de eficienta specific unui motor mai mic si mai usor. De fapt, acest motor inteligent s-a dovedit a fi revolutionar; combinand economia remarcabila de carburant si emisiile reduse de CO2 (de la doar 99 g/km), cu o performanta surprinzatoare de 100 CP pana la 140 CP.

Cifrele EcoBoost 1.0 litri sunt cu atat mai impresionante in contextul unei informatii inedite: sistemul de injectie si turbo-alimentare din acest motor ingenios este montat intr-un bloc motor din otel, pe o suprafata echivalenta unei foi de hartie A4. Nu este de mirare ca Ford 1.0 litri EcoBoost a fost numit ”Cel mai bun motor de sub 1.0 litri” de catre prestigiosul juriu al Motorului international al anului: ca o paranteza, premiul este castigat pentru un numar record de patru ani la rand.

De asemenea, ca parte a gamei EcoBoost, exista o varianta de 1.5 litri care scaleaza,in mod inteligent, modelul EcoBoost de 1,6 litri, asigurand emisii mai reduse si un consum de combustibil de 6,5 litri/100 km mixt) si dezvoltand o putere de 160 CP. O varianta si mai puternica EcoBoost de 2,0 litri dezvolta o putere de 240 CP.

Sistemul Intelligent All-Wheel Drive

Incredere in conditii schimbatoare

Sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWS) monitorizeaza conditiile pentru a determina prinderea, echilibrul in viraje sau capacitatea de reactive atunci cand drumul sau terenul este ud, uscat sau inghetat. Se trimite automat un plus de putere catre puntea fata sau spate, iar atunci cand este necesar , asigura manipularea de exceptie si eficienta imbunatatita permanent.

la viteze mici sistemul IAWD se concentreaza pe imbunatatirea tractiuniipentru a sprijini demararea și manevrele pe suprafete alunecoase , sau la niveluri ridicate de cuplu. De exemplu, in cazul in care rotile din fata sunt pe gheata si cele din spate nu sunt , IAWD trimite cuplu suplimentar pentru spate , punand putere acolo unde este nevoie. Cand conduci mai repede, focusul se muta spre a oferi o manevrabilitate superba si o experienta de conducere receptiva minunata , mentinand in acelasi timp atentie si pe tractiune. Pentru a face acest lucru, monitorizeaza modul in care conduci si se ajusteaza constant.

Vehiculele Electrice si Electrice Hybrid (HEV)

Descopera avantajele puterii Electrice si Electrice Hybrid

O masina Electric Ford este aproape identica in aparenta cu modelul similar pe benzina sau motorina. Insa, pentru ca este alimentat de un sistem cu baterie litiu-ion de inalta tensiune, racita cu lichid, un vehicul electric Ford are emisii zero si merge aproape fara niciun zgomot. De asemenea, ofera o putere cursiva, progresiva si o dinamica de condus similara cu cea a motorizarilor pe benzina sau motorina. Poti calatori cu pana la 162 de km cu o singura incarcare si poti fie sa reincarci acasa, folosind orice punct de incarcare domestica, fie cu un Cablu de Incarcare Publica, pe care sa il conectezi la orice statie publica de incarcare.

Alege tehnologia Hybrid Electric si vei avea parte de tot ce e mai bun din alimentarea cu benzina si cea electrica, combinate.

Motorul pe benzina, puternic si foarte eficient, este conceput pentru drumurile mai lungi. Tehnologia inteligenta stie cand sa comute pe electric, de exemplu, atunci cand sunteti aproape de casa.

Orice optiune ati alege, Franarea regenerativa este o tehnologie ingenioasa, care captureaza pana la 90% din energia care se pierde in mod normal prin frane cu frecare si o recicleaza pentru a reincarca bateria. Aceasta va ajuta sa obtineti o eficienta energetica maxima atunci cand conduceti.

> Faceti clic aici pentru a vedea mai multe despre Vehiculele Electrice si Electrice Hybrid